Aentwaerps.be - alles over d'Aentwaerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dobbelklikt oep iênder welk Aentwaerps woord oep deze site!

Reakses

08/07 Michel vercammen
13/06 rogiers emilius
Miêr...

Forums

Miêr...
Den boek ba deze site!

LinksGet Firefox
Muziek

Kakastront

Möndag 18 mei 2009
Oemda' z'un 20 albums nog te braef vonne wouwe de manne van Katastroof der is écht over gon. Onder de naam Kakastront lancere ze deze vrijdag in Stabroek den album "Vetzakkerij", da meh liekes gelak Blowjob, Den befkampioeng en In den ol van nonkel Pol ni bestemd zal zen vör fijnbesnaarde ziele.

As veurpruuf ier een live verse van et iêste nummer Brabbastront...Leesd vajjer vör et volledig persbericht.
Katastroof: “Als Kakastront gaan we er pas écht over”

Nieuw album “Vetzakkerij” komt uit onder pseudoniem Kakastront

Op 22 mei lanceren Zjuul Krapuul, Jos Smos en Stef Bef de cd “Vetzakkerij”. Opmerkelijk is dat ze dit niet doen als Katastroof, maar onder het pseudoniem Kakastront. Dit alter-ego verraadt al dat ze nog verder gaan dan op de 20 Katastroof-albums.

Naar eigen zeggen werd Katastroof te braaf. Zo was hun Antwerpse versie van “De Pinguïndans” een hit in kleuterscholen, streden ze tegen partnergeweld met het nummer “Opsinjoorke” en was hun laatste single “Sammeke” een ballade over een jongen met het syndroom van Down. Zijn de wilde haren na 32 jaar uitgevallen?

“Dat vreesden wij ook en ons geweten begon te knagen.”, verklaart Jos, “Het werd tijd om terug tegen een paar schenen te stampen.” “Tijdens een aanval van schizofrenie doken we de studio in. Stemmen in ons hoofd namen de boel over. Zo werd Kakastront geboren.”, vult Stef aan.

“In vergelijking met Kakastront is Katastroof een trio koorknapen.”, gaat Zjuul verder. “Omdat we daar niets meer mee te maken willen hebben, noemen we ons nu Pipo Fellatio, Claudius Cunnilingus en Dzjeems Deem.”

Het resultaat van die gespleten persoonlijkheid is “Vetzakkerij”: een album dat de grenzen van het fatsoen flink overschrijdt. Het lastige is dat je die vuilbekkerij moeilijk uit je hoofd krijgt, want de mannen weten hoe je een meezinger moet schrijven. Verder krijgt een rits oude volksliedjes een extreme make-over. Zelfs de Brabançonne moet er aan geloven.

Dzjeems Deem: “Onze ‘Brabbastront’ werd op YouTube al meer dan 60.000 keer bekeken. Maanden voor het album “Vetzakkerij” uitkwam was het al een hit.” Kakastront gelooft dan ook dat “Vetzakkerij” naast een bruine, ook een gouden plaat zal worden. Tenminste als winkeliers de onsmakelijke cd-hoes in de rekken durven zetten.

Kakastront stelt het album “Vetzakkerij” gratis voor op 22 mei om 21u00 in café De Klok te Stabroek. Preuts publiek wordt verzocht thuis te blijven.
Reageerd ier
Tips oem Aentwaerps te schrijve:
  • ae = de schaerpe a van Aentwaerpe en staerk (sterk)
  • aa = de platte a van naam en baard
  • ö = de körte eu van störm (storm) en löstere (luisteren)
  • óe = de lange oe van zjalóes (jaloers) en bóer (boer)
  • en = gelak in biên (been) en groêt (groot)
  • De ei/ij van klein en wijn en de ui van kruis gelak in 't Ollands, aloewel da' z'iêmol aenders klinke (ongeveer gelak "klaajn", "waajn" en "kroajs").
Leesd miêr over d'Aentwaerpse spelling!